Specials informatie

Coldstones

Hoewel koude steenmassage meestal wordt gebruikt om sportblessures te behandelen, zijn er nog vele andere positieve voordelen. Een massage met koude stenen wordt ook gebruikt als een vorm van stress en angstverlichting, omdat de stenen de focus van de geest op het lichaam richten. De koele temperaturen die bij de massage worden gebruikt, helpen om zwelling, een opgeblazen gevoel en ontsteking te verminderen, terwijl de bloedsomloop en het energieniveau wordt verhoogd.

De koude stenen kunnen de symptomen van de sinussen en de menstruatie verlichten.
Een massage met coldstones heeft zowel een kalmerende als stimulerende werking op lichaam en geest.

De koude stenen worden gebruikt in combinatie met warme olie, zo ontstaat er een  “yin en yang” effect. De combinatie van warmte en koude verhoogt de bloedsomloop en vermindert ontstekingen en pijn. Klinkt dat intrigerend?

Oorkaarsen

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Alle met het oor verbonden organen, zoals buitenkant trommelvlies, middenoor en evenwichtsorgaan, worden door de warmtewerking beïnvloed. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in oor-, voorhoofd- en bijholten gebied. Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden ervaren als een weldadig gevoel, pijn- en druk verminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Bovendien geeft dit een heerlijk gevoel van ontspanning en geborgenheid.
Voorafgaand aan de oorkaars behandeling geef ik een zachte en ontspannende energetische hoofdmassage en open ik de lymfe kanalen in nek en hals. De oorschelp wordt gemasseerd waarna jij op je zij gaat liggen. Ik behandel altijd  beide oren.

Chi Nei Tsang - buik massage

De chinese buikmassage ofwel de Chi Nei Tsang streeft ernaar het lichaam te ontgiften en de qi van de organen te verfijnen en te versterken. 

Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel én het meridiaansysteem) en verenigt het lichaam zich met de geest en ziel. Tijdens een Chinese buikmassage worden de buikorganen gemasseerd en de corresponderende orgaanpunten die op de navelring liggen geopend. De darmen, maag, milt, pancreas, lever, galblaas, hart, longen, nieren, voortplantingsorganen, middenrif, plexus en psoasspier worden behandeld en het lymfestelsel en bloedcirculatie gebalanceerd.

Veel masseurs slaan de buik over. Dat is jammer omdat er zoveel winst te behalen valt in het masseren van de organen. Ik begrijp als geen ander dat het een kwetsbaar gebied is waar je emoties liggen opgeslagen. 


Moxa

Moxeren (of Moxibustion)  is het werken met het sponsachtige product van Bijvoet (Artemisia vulgaris), één van de oudste Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM). Ik gebruik hiervoor zelf gekweekte en bereide biologische Artemisia soms in combinatie met Aconitum.

Het is een behandelingsmethode die alleen of in combinatie met cupping / massage kan worden gebruikt voor het voorkomen van gezondheidsproblemen en het verlichten van pijn. Deze techniek verbetert de effecten van behandelingen door een diepe penetratie van warmte in de weefsels van het lichaam. 
De warmte die de Moxa afgeeft aan je lichaam induceert hogere kinetische energie, die beweging creëert en de bloedsomloop stimuleert naar vitale regio’s en acupunten. Door enkele Moxa behandelingen kunnen blokkades doorbroken en lichaamsfuncties weer geactiveerd worden. Moxa is het meest effectief bij koude en vochtige weersomstandigheden.

Cupping

Cupping is ook bekend als Vacussage.  Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn plastic bokaaltjes die zuurstofarm (vacuüm) worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locaties. Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte techniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Het lichaam wordt eerst licht gemasseerd met massage olie, waarna de cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden langzaam over het lichaam bewogen, wat een zeer aangename, diepgaande en krachtige uitwerking geeft. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn.

De gecupte huid kan blauw verkleuren, deze verkleuring verdwijnt na circa 7 dagen.

Lucht je hart

Als je moeilijk de juiste woorden vind, blijf ik luisteren.
Als je de druk op je schouders letterlijk voelt, blijf ik luisteren.
Zonder oordeel... met aandacht.
Ook als je ergens mee zit, help ik je een stap verder.
Samen staan we stil...bij jou.
Kost het je moeite je grenzen aan te geven...
vriendschappen aan te gaan...
je mening durven zeggen...
intimiteit en liefde geven...
ontvangen en delen.
Jouw verhaal, jouw onverwerkte pijn en/of verdriet is veilig bij mij. Ervaar de rust, jij en je lichaam. Adem in ... adem uit. Je hoeft het niet alleen te doen. We gaan samen kijken en samen werken naar een natuurlijke respectvolle weg hoe jij meer vertrouwen gaat krijgen in je lichaam en jezelf.
Ik ben Léon.
Trek aan de bel, Reik uit!

Wat zeggen mijn cliënten

Ik heb de communicatie rond de afspraak en de massage zeer fijn gevonden. Heb ervan genoten, vond het heerlijk als was het soms uitermate pijnlijk. Maar dat kan alleen maar helpen, alle pijnpunten masseren. Ik ga hier zeker een vervolg aan geven, in een keer kan ik mijn oud zeer niet oplossen. Dank voor je energie en inzet die je me gegeven hebt. Ik voel me heel vertrouwd en gerespecteerd bij je.

Citta P.

Mijn recente behandeling met Leon was een heel bijzondere traktatie. Ik was druk en op de vlucht geweest en had lange tijd geen lichaamswerk gehad. Leon’s combinatie van technieken is duidelijk goed doordacht met integriteit en toewijding aan welzijn. Ik werd behandeld met respect en  aandacht. De behandeling was rustgevend en verzorgend. Ik voelde me meer geaard, helderder en meer in contact met mijn geest / lichaam toen ik Leon’s praktijk weer verliet.
Ik denk dat iedereen baat zou hebben bij een afspraak met Leon.

Safia K.

Het was een fijne en krachtige massage waarbij heel duidelijk was waar de pijnpunten zaten. We wonen niet in de buurt maar komen zeker bij je terug Leon.

Maina S.

Het is inderdaad een heerlijke massage. Ik voel de effecten nog ervan in mijn lichaam. Ik kom zeker voor een vervolgafspraak terug. Ik geloof niet dat er iemand in Nederland dit kan evenaren.
Dus dank je wel Leon!

Fleur v. P.

De eerste massage was magisch. De gouden aanrakingen door jou zijn zo helend. Mijn omgeving vroeg mij wat er met mij gebeurd was; ik straalde van top tot teen. Mijn grootste stap is de stap in vrijheid.  Vrij zijn in verbinding, vrij in mijn vriendschappen, vrij om mij te zijn. De vrijheid voelen om te groeien en ik ga door op dit pad. Er valt nog zoveel te leven…zo dankbaar Leon.

Ashanti B.

Leon dank je wel voor je luisterend oor, je welgemeende knuffel. Voor mij ben je een witte arend:
Jij ondersteund mij bij het wederopbouwen van mijn wereld, jij ondersteund mij bij het vinden van routine om het Heilige elke dag te vinden, jij ondersteunt mij bij het laten horen van mijn stem, de stem van mijn ziel, je laat mij weer dansen, zingen en na jaren geloof ik weer in vreugde, positiviteit en liefde. Dankjewel voor je enorme steun die je mij hebt gegeven.

Charlotte d.S.-vd.M.